piatok 21. mája 2010

Európsky diár 2008-2009 je už v školách

Európsky diár 2008-2009 dostalo v uplynulých týždňoch zdarma viac ako 2,8 milióna študentov vo všetkých 27 EÚ krajinách v ich vlastnom jazyku, ktoré vydáva Nadácia Generation Europe.

Európske diáre a metodickú príručku pre učiteľa bezplatne získali na Slovensku tie stredné školy, ktoré si diár objednali buď prostredníctvom Asociácie spotrebiteľských subjektov Slovenska alebo priamo na http://www.generation-europe.org/.

Diáre sú určené pre všetkých študentov tretieho ročníka stredných škôl. Diár je špeciálne zostavený tak, aby podporoval učebné osnovy, spolu s metodickou príručkou pre učiteľa predstavoval doplnkový učebný zdroj a propagoval výchovu k občianstvu na školách. Tento praktický diár pokrýva také oblasti ako spotrebiteľské práva, zodpovedný prístup k životnému prostrediu, plánovanie kariéry, európske i svetové reálie a iné. Témy, ktoré sú pokryté na 96 stranách textu zahŕňajú: bezpečnosť spotrebiteľov, problematiku životného prostredia, možnosti kariéry v oblasti prírodných vied, Európu a svet, Európsku úniu.

Európsky diár 2008-2009 a metodickú príručku pre učiteľov si môžete stiahnuť na : http://www.generation-europe.org/page.asp?lgid=19&menuID=76

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára